Lokale Radio Grafiek Maaseik


? Wie Wat Hoe Waar


historie

Jaren geleden werd in een Maaseiker café, bij wijze van grap, een eenvoudig radioprogramma de ether ingestuurd. Er werd een grap gemaakt over een van de luisteraars die daarna zelf al snel tot de harde kern van het pasgeboren station behoorde. De studio bleef lange tijd bij het café. Later pas zou dit station verhuizen naar het grote pand waar het zich nu bevindt.

In navolging van de toenmalige zeezender Radio Veronica, noemde het jonge station zich ook zo. Ook al omdat men af en toe de jingles draaide van de 'echte' Veronica, zoals dat ging in de pionierstijd van de amateurradio.

De Maaseiker Veronica kende een ongekende regionale populariteit, mede door enkele hulpacties die zij met een overweldigend succes ondersteunden. Na enkele jaren werd er (als één van de eersten) de officiële status van erkende Vrije Radio verkregen en werd de naam omgedoopt in Radio Veronica Anders Maaseik (zoals de v.z.w., de stichting, nog altijd heet).

In 1990-'91 moest het dossier worden ingestuurd voor het verkrijgen van een nieuwe zendvergunning voor de toekomst. Een dossier dat in zevenvoud moest worden ingestuurd en dat zó meer dan een kubieke meter in beslag nam. Toen bleek dat de naam Radio Veronica Anders Maaseik niet exclusief genoeg was. Elders in België bleek een andere radio een soortgelijke naam te dragen. Er werd gekozen voor Lokale Radio Grafiek Maaseik.

In al die jaren is er natuurlijk veel veranderd. Radio, en zeker amateurradio heeft veel van haar glans en glorie verloren. Daarentegen is en blijft het een waanzinnig mooi medium met ongekende mogelijkheden. Als radiomaker heb je de bevoorrechte positie om voortdurend het centrum te zijn van al die mooie dingen die on air gaan! Mooie dingen zoals geldinzamelingsacties, emotionele gesprekken, (inter-)nationale vedetten, cultuur, humor en bovenal een brede waaier van verschillende muzieksoorten.

vandaag de dag

Wij werken met een team van zo'n veertig enthousiaste mensen die allemaal op vrijwillige basis hun steentje of steen bijdragen aan de programma's van Lokale Radio Grafiek Maaseik. Alle medewerkers zijn dus 100% vrijwilligers die radio maken als hobby. De benodigde gelden voor apparatuur, accomodatie, electriciteit, organisatie, Sabam worden verkregen uit het verkopen van zendtijd voor radioreclame.

Wij zenden vierentwintig uur per dag uit en zodoende wordt een groot deel van de zendtijd opgevuld met gevarieerde non-stop muziek. Door de vele verschillende duidingsprogramma's bieden wij u vele verschillende soorten muziekstijlen aan, die dus vaak een eigen programma hebben.

Op Lokale Radio Grafiek Maaseik hoort u bijzonder veel interessante, regionale informatie. Wij proberen onze luisteraars zo breed mogelijk van dienst te zijn. Indien uw organisatie, vereniging of instelling iets mede te delen heeft, is deze informatie altijd hartelijk welkom, ook middels E-Mail. In een aantal gevallen is het misschien zelfs interessant voor u om langs te komen en in gezellige, ontspannen sfeer geinterviewd te worden over uw activiteiten. Laat iets van u horen, dan hoort u het op FM 105.6 MHz!

Wil je ook een eigen radioprogramma op Lokale Radio Grafiek Maaseik? Denk je van jezelf dat je voldoende serieus bezig kunt zijn met deze wekelijkse opdracht? Laat eens wat van je horen. Misschien ben je dan binnenkort de ster van de show, jouw eigen show ...

praktische info

U zoekt ons? U vindt ons! Op welke manier dan ook.

info site

Deze site werd opgezet door Sander Verhagen van RAM Services. Tevens dank aan Cobweb (in het speciaal Alec). Alle gegevens zijn verstrekt door medewerkers van Lokale Radio Grafiek Maaseik. De v.z.w. Veronica Anders Maaseik neemt echter geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor de gepubliceerde gegevens. Auteursrechten zijn geheel voorbehouden tenzij voor positieve promotie van Lokale Radio Grafiek Maaseik.


FM 105.6 MHz


Grafiek-homepage

De pagina's van Lokale Radio Grafiek Maaseik konden niet mogelijk worden gemaakt zonder de steun van:

Cobweb - internet-provider

RAM Services - kantoor/computer